Congres ’10 Jaar bestrijding van High Impact Crimes’

Minister cartoon

Op 13 mei presenteerde Cartoonist Live 18 live cartoons op groot scherm tijdens het congres ’10 jaar bestrijding van High Impact Crimes’ in Rotterdam. Deze cartoons waren visuele samenvattingen van de workshops van die dag. Sprekers tijdens het congres waren onder andere minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid en Burgemeester Aboutaleb van Rotterdam. 

De portefeuille Aanpak High Impact Crimes organiseerde op 13 mei 2019 een congres in het kader van ‘10 jaar bestrijding van high impact crimes’. Het congres richt zich op de High Impact Crimes-aanpak van ernstige vermogensdelicten. Zo’n 200 tot 300 professionals (gemeenten, politie, OM, reclassering, maatschappelijke organisaties en brancheorganisaties) namen deel aan dit congres.

High Impact Crimes (overvallen, woninginbraken, straatroven, expressief geweld en heling) hebben grote gevolgen voor de persoonlijke levenssfeer van mensen. De aanpak van deze delicten is integraal ingericht, waarbij evidence based maatregelen worden getroffen ten behoeve van tegenhouden (van potentiële daders), voorkomen (van slachtofferschap en daderschap), opsporing en vervolging, recidivebeperking en slachtofferzorg. Het aantal HIC-delicten blijft dalen, maar het is zaak de daling vast te houden en daarom wordt de aanpak in 2019 onverminderd voortgezet.

Share:
© Copyright Cartoonist Live 2019