‘Uniek Sporten’

Gedeputeerde provincie Noord-Brabant bracht op donderdag 24 januari 2019 een werkbezoek aan het regionale sportloket “Uniek Sporten Meierij” in Den Bosch (presentaties, pitches, discussie) en bij een atletiekvereniging in Vught (sportpraktijk) om te praten over het borgen van beleid om meer mensen met een beperking, kwetsbare inwoners in de regio- de kracht van sport te laten ontdekken.

“Uniek Sporten Meierij” is een samenwerkingsverband aangepast sporten van 7 gemeenten: Boxtel, Haaren, Heusden, ’s-Hertogenbosch, Meierijstad, Sint-Michielsgestel en Vught.

Aanwezig bij deze bijeenkomst waren wethouders, beleidsmedewerkers, gedeputeerde, buurtsportcoaches en directeuren van welzijns- en zorginstellingen. Het doel van deze bijeenkomst is om aangepast sporten op de politieke agenda te houden van de samenwerkende gemeenten.

Na bijna 4 jaar samenwerken werd teruggeblikt, inspirerende lokale praktijken gedeeld en vooruitgekeken. De discussie ging over de samenwerking. Welke ontwikkelingen zijn er gaande? Is er behoefte aan nieuwe afspraken voor de komende jaren? Willen we komen tot een regionaal sportakkoord Uniek sporten schrijven?

In de middag werd een bezoek gebracht aan atletiekvereniging Prins Hendrik. Zij organiseren diverse sportactiviteiten voor mensen met een beperking. Blind Running, Racerunning, atletiek voor verstandelijk gehandicapten en chronisch zieken.

Share:
© Copyright Cartoonist Live 2021